söndag 29 november 2009

Ytterligare ett set..

Med risk för att bli tjatig så bloggar jag om mitt tredje set av byxa och tajts som är till min son, bra att ha under overallen kläder.
Rent sömnadsmässigt blev jag mest nöjd med detta set. Använde mig av Gekkos snabba resårkanal, och jäklar så lätt och snyggt det blev. Önskar jag använt mig av den på tågsetet. Den kommer jag definitivt använda mig av framöver.
Tyget är köpt på symässan i kista. Det var första gången jag lämnade min lilla son ensam med pappa, så jag kunde gå och strosa på symässan. Men eftersom jag ammar så såg jag framför mig en bild av en helgalen och hungrig son och en svettig pappa, så strosandet blev det inget av. Istället en varm och svettig mamma som stressade fram till de som jag ville besöka, upp med plånboken snabbt betala för de tyger jag ville ha sen rusa vidare. När jag var klar och köpt allt jag planerat och var på väg ut kollade jag på klockan, 20 minuter hade jag varit därinne!!! Måste vara rekord. Jag kom hem till två sovande söner och en surfande pappa. Allt hade ju såklart varit superlugnt och jag hade gott och väl kunnat stanna längre. Men det kommer fler symässor...

Tyg: Djungeltyget jersey från JNY design. Gul muddväv från Dollys.
Mönster: Samma vanliga Meedom.
Övrigt: Är supernöjd. Kunde inte gått bättre med detta set. Är starkt imponerad av resårkanalen!

Livebild

Här kommer en livebild när sonen provar sitt djungelset. Det är mycket finare på än när det ligger på golvet för att bli fotograferat.
Men han var inte så samarbetsvillig så pappa var tvungen att leka kuragömma med honom så han glömde bort kameran.

torsdag 26 november 2009

Triss i klänningar..

Tillslut så fann jag äntligen en av tre sprättare och klänningen jag höll på med på helveteskvällen kunde äntligen bli klar. Då var inte applikationen gjord i onödan, och min obefintliga UFO hög blev obefintlig igen.
De andra två klänningarna lät jag tyget tala för sig själv och gjorde de bara enkla neutrala. Tygerna är så fina så tycker det blir bäst så.
Den rosa/bruna fick en stjärna i brunt, tjejen som ska få den är en riktigt liten stjärna hon :)


Tyg: Gröna elefanter Jofotex. Blå apor och lejon från JNY. Rosa/brun radinga från e-slöjd. Alla kantband gjorda av muddväv från stoff och stil.
Mönster: Ett ottobre mönster från 2008. Minns inte vilket av numren.
Övrigt: Bloggar på vår bärbara dator då musen till den stationära har gått sönder, igen! Vad irriterad man blir när datorn är bara lite lite mer långsam än vad man är van vid! Vad bortskämd man är egentligen. Annat var det ju när man själv gick i skolan och datorerna tog väldigt lång tid på sig. Inte blev man irriterad på de då inte. Men nu stressar jag upp mig om det bara tar några sekunder längre tid.. hm..
Övrigt 2: Var väldigt länge sen jag sydde klänningar. Sist var de här som jag sydde i början av min barnklädes sömnads karriär ;) Med två söner i huset och inte en enda dotter så har det inte blivit så mycket traditionella tjejkläder. Men attans det är kul att sy klänningar, och vilka oändliga variationer det finns. När jag sydde dessa kom massa andra ideér upp om olika klänningar jag skulle vilja sy. Naimas design är en blogg där det görs väldans fina klänningar! Om jag hade en dotter skulle jag vilja sy som hon!

lördag 21 november 2009

GRRRR..

Ibland är det verkligen som att gudarna, om det finns några, verkligen inte vill att jag ska sy. Ikväll var en sån kväll. Allt som kan gå fel gick fel. Jag förstörde en klänning där jag gjort en applikation och som nästan var helt klar, men så klantar jag till det med kantbanden i armöppningarna så nu ligger den i min fd obefintliga UFO hög! Sprättare har jag tre stycken men inte en enda kunde jag finna när jag behövde en under kvällen. Sen lyckades jag med att ha sönder två tvillingnålar. När jag skulle sy på Cover Pron gick ena tråden av hela tiden.
Ett set lyckades jag få ihop trots allt. Helt nöjd är jag inte, men eftersom det är till min son så får det helt enkelt duga.

Ytterligare ett set att ha under overallen nu i vinter.
Tyg: Nattågen från Jofotex, vit muddväv från Stoff och Stil. Orange muddväv från Dollys på odenplan i Stockholm.
Mönster: Alla från Meedom, med lite ändringar på tröjan.
När jag sen som pricken på I:et tappade hela nålasken och alla nålar låg utspridda över hela golvet fick jag helt enkelt acceptera att det var inte min sykväll ikväll, så nu går jag och lägger mig och hoppas på bättre lycka imorgon!
Är det förresten någon som vet nån blogg där det sys vuxenkläder? Eller någon som kan tipsa om en bok med bra basmönster?

tisdag 17 november 2009

Jag vill också tävla.

Tävla hos krimskrams tävlingen avslutas 17/11

lördag 14 november 2009

UFO part II

Ytterligare några UFOn har tagit sig ut ur garderoben. Även dessa kläder var avsedda till Storebror. Men tiden går snabbt, och barnen växer därefter, så de passar inte längre. Det är tur man har en lillebror som kommer växa i dem.

En raglan tröja, en hätta och ett par muddjeans.

Tyckte tröjan skulle bli lite tråkig så ritade upp en bil och klippte ut sent igår kväll. Tycker att det gör hela tröjan. Storebror är helt besatt av bilar så den skulle ha passat honom perfekt. Få se om lillebror följer hans fotspår.
Mönster: Tröjan är från början Meedom form 1 men har gjort lite ändringar. Hättan från gunthers sy till barnen. Jeansen är ett eget mönster.
Tyg: Randig trikå från trikå-Eva på tradera. Röd interlock från e-slöjd. Blå muddar från Stoff och Stil. Jeanstyg från Ohlssons och slutligen grön mudd från Dollys på odenplan.
Applikationen blev bra för att vara första gången tycker jag. Jag följde applikationsguiden men hade nog för hårt pressarfotstryck. Det blev lite bubbligt, men inte så det stör. Men ska lätta lite till nästa gång, för fler gånger det blir det. Perfekt att göra kläder lite mer peronliga. Att jag inte kommit på det tidigare :)

onsdag 11 november 2009

UFOt som blev klart..

Som jag skrev i tidigare inlägg så håller jag på att beta av UFO högen. (UFO- unfinished objects). Först ut är en jumpsuit. Ni som följt min blogg förut har sett den förr. Klippte ut den och tänkte sy till Storebror, men nu är den alldeles för liten så den får ligga och vänta på att lillebror ska växa i den.
Jag kom ihåg att fodra luvan denna gång.

Mönster: Mitt eget.

Tyg: Landskapstyg från Jofotex. Röd interlock tror jag kommer från Mjuka Tyger, men kan vara E-slöjds också. Muddar alla från Stoff och Stil.

Fortsätter med min UFO hög..

måndag 9 november 2009

Kläder att ha under

Nu är vintern här på några håll i landet och här i Stockholm står den och knackar på. Det blir kallare och kallare och jag längtar efter snön som kan göra det mörka lite ljusare. Under tiden så förbereder jag och syr kläder som storebror kan ha under overallen i vinter.
Först ut är tajts och tröja i JNYs apor och lejon. Blev nöjd med resultatet, men tycker det blev lite pyjamas varning över det :)

Sydde dekorsömmar på Janome Cover Pron i orange. Blev snyggt på tröjan, men på byxorna blev det endel hoppstygn som jag får sy ihop för hand. Cover Pron har skött sig exemplariskt en tid nu, men började krångla igår kväll igen. Dessa hoppstygn kan driva en till vansinne tycker jag. Ibland är det så illa att man inte ens vill använda den maskinen längre, men det blir ju så fint när den sköter sig.
JNYs tyger är verkligen fina, och hennes service är outstanding! Dessa apor och lejon var en fel leverans. Jag hade beställt de turkosa husvagnarna. Erbjöd mig att skicka tillbaka detta tyg, men istället fick jag behålla aporna och lejonen och fick mina husvagnar ändå. Det kallar jag service!

Mönster: Tröjan är från början ett meedom med massa ändringar.
Tajtsen är meedoms form 0 rakt av.

Tyg: JNY turkosa apor och lejon. Svart mudd Stoff och Stil.

Nu ska jag ge mig på UFO högen och beta av den så den blir obefintlig!


Livebild

Livebild på lillebror i sina nya kläder.

Storebror ville inte vara med på bild..

lördag 7 november 2009

Syskonmatchning..

Kunde inte motstå att sy syskonmatchande kläder till mina små killar fastän att jag egentligen tycker det är lite töntigt. Nu när jag blivit välsignad med två underbart fina pojkar så var jag bara tvungen.
Först ut är ett set till Lillebror. Omlotthoodie och vanliga muddbrallor.

Sen blev det en vanlig hoodie till storebror med matchande muddbrallor med fuskfickor.




Mönster: Alla mönster är ursprungligen från Meedom, men jag har gjort flertalet ändringar så det är inte mycket kvar av grundmönstret.

Tyg: Brun velour från ohlssons. Kunde inte motstå det när jag sprang på det. Har sparat det ett bra tag nu för ville sy något speciellt av det. Helt underbar brun nyans och underbart gosig kvalitét.
Turkos mudd från Stoff och Stil.

Så här mitt i hösten och mörkret känns det helt rätt att sy i velour igen. Det var ett tag sen så hade glömt hur jobbigt det är att sy med tyg som gärna krullar sig. Och det var så länge sen jag sydde luvor att jag kom på när allt var ihopsytt att jag glömt fodra luvan. Gillar egentligen inte alls att ha råa luvor på insidan och hade planerat fodra med JNYs beiga/bruna kanintyg, men så blev det inte. Är lite sur för det, men inte tillräckligt för att orka sprätta upp.

Skulle vilja bjuda på lite live bilder men storebror sover och lillebror har sin vakna kvällstimme och gosar med pappa. Få se om det kommer någon i morgon.
Update: Nu vet jag vart jag fick iden om att det skulle vara snyggt med JNYs beiga kaniner som foder i luvan.. Ibland har man sett något som fastnar i skallen utan att man vet vart det kommer ifrån. Jag har ju nästan kopierat Od andulkys kläder rakt av :) Så det kan bli.

onsdag 4 november 2009

Omlotthoodie med och utan luva

Har för första gången gett mig på att pröva sy en omlotthoodie. Har sett alla sygga omlotthoodies som finns förevigade på bild i sybloggsvärlden, men aldrig gett mig på det. Det har helt enkelt varit kantbanden som gjort att jag dragit mig för det. Gillar inte kantband alls. Har länge funderat på att köpa en kantbandare till min Janome Cover Pro, men det har aldrig blivit av, men kanske borde ta och göra det så man kan sy lite flera omlottisar.
Här prövade jag att sy en utan luva, men tyckte att den blev lite stor i halsen.

Så då provade jag att sy en med luva och så såg det mycket bättre ut tycker jag.



Eftersom jag bara skulle prova att sy en hoodie innan jag gav mig på att sy en i det tyget jag tänkt mig från början så tog jag ett av tygerna som jag gillar lite mindre. Dessa gula elefanter har jag ganska mycket kvar av, lite mindre nu, och har svårt att tycka om det. Men varje gång jag syr något plagg i det så gillar jag tyget faktiskt. Är nog när jag ser det i en större mängd som det blir för mycket gult, tror jag.
Mönster: Utgick från Meedoms raglanmönster form 1.
Tyg: Gula elefanter från jofotex, som för övrigt nyss öppnat en webbutik!
Vit muddväv från stoff och stil.
Övrigt: Vaccinerade mig igår mot svininfluensan och idag ömmar det i hela armen, var svårt att sy.


måndag 2 november 2009

Dagiskläder

När äldste sonen skulle börja på dagis (förskola heter det visst..) efter sommaren så fanns det inga bra dagiskläder för honom att ha på sig. Sommaren var så varm (kan bero på att jag var höggravid och konstant svettig) att inga långärmade tröjor eller byxor fanns i hans storlek i garderoben när hösten väl kom. Jag fick order från sambon att sätta mig vid maskinen och sy kläder åt honom. Lekvänliga mjuka kläder passar bra på dagis tycker jag. Blev tre set.





Mönster: Tröjorna är sydda i Meedoms form 1 raglan mönster. Byxorna är ursprungligen Meedoms form 1 men med en hel del ändringar så det är inte mycket kvar från grundmönstret.

Tyg: Bruna och röda ugglor från jofotex, bruna elefanter också jofotex. Blå/vit/brun randiga tyger kommer från ohlssons. Röd/orange tyget är trikå-Evas. Röd/vit randiga tyget E-slöjd. Brun velour från Sundbybergs textil. Alla muddar från Stoff och Stil.

Kläderna har redan blivit väl använda, och snart för små. Borde ha sytt de i en storlek större, i vilket fall tröjorna, då de nästan var för små vid premiären.


Syhörnan

Har fixat till syhörnan lite. För att ha två små barn i en trång lägenhet med symaskiner och saxar och nålar som ligger framme är helt ohållbart. Nu kan jag stänga igen om maskinerna och tillbehören. Helt plötsligt blev vår lägenhet mer barnsäker!
Kraftigt inspirerad av:





Jag lever..

Visst Bubben lever vidare :)
Har haft en lång bloggpaus då sonens funktionshinder tagit all kraft efter operationen och nu fungerar allt super för honom. Och så har vi fått tillökning i familjen. Den 12e september kom lillebror till världen och nu tar han min kraft och energi :)
Sytt har jag gjort hela tiden, men inte bloggat om det bara. Men nu är jag igång igen. Med stora killen på dagis och lilla killen som sover mest fortfarande så hinner jag nog med lite bloggande mellan varven.
Hoppas ni läsare finns kvar, eller att ni hittar tillbaka hit snart igen!