torsdag 14 januari 2010

Ful? Snygg? Eller fulsnygg?

När min mormor städade ur ett av sina linneskåp fick jag en kartong med gamla gardiner. Jag behöll inte alla, bara de som jag såg lite potential i.
Bland annat så fick jag ett par blåa gardiner med stora vita mönster på som jag egentligen inte tyckte var så fina, men sparade de ändå. Sorterade de till min "Kan vara bra att ha" tyger.
Har länge gått ohc funderat på att börja sy kläder till mig själv. Efter två barn och en mage som inte vill gå ner till sin ursprungliga storlek har jag svårt att hitta kläder som sitter bra. Är de lagom i midjan är de förstora överallt annars och tvärtom. Har aldrig sytt vuxenkläder tidigare så tänkte att ett lagom lätt projekt vore bra att börja med så jag inte tappar motivationen.
Letade i min redan nämda "bra att ha" hög och tog fram de där blåa gardinerna. Bäst att börja med ett skräptyg ifall det inte alls blir som jag hade tänkt mig.
Jag klippte ur efter en köpt kjol, med lite ändringar och så här blev resultatet..

En kjol med hög mudd i midjan
Med fina röda dekorsömmar


Och rött knytband, enbart för dekoration.
Tycker kjolen blev mycket bättre än vad jag hade tänkt mig, och det där inte så fina tyget gör sig alldeles utmärkt som kjol!
Men jag kna inte riktigt bestämma mig. Är den snygg? Ful? eller rent av fulsnygg?

Mönster: Klippt efter en köpt kjol
Tyg: Gardiner från min mormor, blå mudd från Stoff och Stil.
Rött knytband och öljetter från Bibbis Textil.
Övrigt: Kommer defenitivt våga ge mig på att sy lite mer kläder till mig själv. Kul med lite nya utmaningar.